Novinky 2012

5.týden

27.12.2012

Štěňátka oslavila 5.týden života. Jsou čím dál více akčnější a nebojácnější. Největší radost jim dělá plyšový pes, kterého jsme pojmenovali Max v nadživotní velikosti, kterého považují štěnda za živého, vrtí na něho ocáskem, skáčou mu po hlavě a okusují ho laughOhrádky berou jako ideální příležitosti k překonávání, spoustu času tráví zkoumáním domu a zahrady a v bedničce jsou již jenom, když spí. Kettynka kojí už jen 2x denně. Už jsme objednáni na očkování, čipování, odběr krve a klinické vyšetření na DOV, které podstoupí i Ketty. Opět jsme vážili: Angel´s Miracle 1370g a All my Dreams 1540g.

                                                               

 

4. týden

21.12.2012

Štěnátka mají za sebou další týden života. Opět se udála spousta změn v jejich vývoji. Pohyby jsou více koordinované, běhají po kuchyni, obýváku a už byla i 2x venku, což jim nečinilo žádný problém. Začínají se seznamovat i s jinými psi než s naší Daisy. Povahově se jeví velmi vyrovnaně, Angel je akční střela a tak trochu mi připomíná kraťandí Angel, Bad je spíše takový pohodář, který ovšem začíná taky vystrkovat růžky. Opět jsme vážili a podruhé odčervovali. Výsledky vážení zde: Angel´s Miracle 1170g a All my Dreams 1310g.

3.týden

14.12.2012

Štěňátka mají již 3. týdny. Proběhla opět spousta změn v jejich vývoji. Minulý pátek jsme je poprvé odčervili, zvládli to naprosto s přehledem. Už prozkoumávají bedničku, ale i její okolí, už se seznámila s hodnou tetou Dejzou, která je z nich na větvi a snaží se k nim být jemná. Už úplně vidí a pomalu začínají i slyšet. už se také snaží prát jako velcí psi, koušou  se, padají, vrčí, štěkají a přitom všem  jsou neskutečně legrační laugh Dneska jsme jim zkoušeli dát poprvé na kaši rozmočené granulky a moc jim chutnalo, takže od teď budou pravidelně přikrmována až přejdou úplně na granulky. Také jsme vážili. Výsledky zde: Angel´s Miracle 855g a All my Dreams 993g.

 

Také mi přišlo video Aféry aka Zoe z pasení, musím říci, že jim to jde čím dál líp wink Jsem na ně moc pyšná, ostatně jako na všechny naše štěňátka!!! Na video se můžete podívat zde: http://www.youtube.com/watch?v=8SUhKHTNEpU&feature=plcp

2. týden

7.12.2012

Dnes štěňátka oslavila svůj druhý týden života mezi námi. Uplynulý týden byl plný změn. Nejprve se začli malé šeltičky více ozývat, poté začli pomalinku rozlepovat očka no a v neposlední řadě se začla více pohybovat po bedničce a začínají okusovat mámu Ketty a sebe navzájem. Už se těšíme až s nimi začne ta pravá psina smiley Opět jsme vážili. Výsledky jsou Angel´s Miracle 705g a All my Dreams 788g. Fotečky štěňátek naleznete zde.

MVP Nitra

1.-2.12.2012

Tento víkend jsme se s Daisy zúčastnily dvoudenní výstavy v Nitře. I přes sobotní zaspání to byl vydařený víkend ve společnosti skvělých lidiček a jejich hafanů. Daisy získala oba dny V2, res. CAC. Nedělní výstavy se poprvé zúčastnil Arctic al Bader, kterému velice přísná finská rozhodčí zadala známku dostatečnou, hold se musí chlapec dodělat jak fyzicky tak psychicky, zatím je to hubené, nohaté, pubertální štěně smiley Jsem moc ráda, že jsem ho i paničku mohla vidět. Posudky níže. Autory fotek jsou Dáša Laníková a Lucie Drietomska.

1.12.2012- třída otevřená, rozhodčí JUDIT KORÓZS PAPP, HU- V2, res. CAC- dobrá stavba a kostra, dobrý typ, pěkná hlava, oko a ucho, dobrá horní linie, dobré úhlení, dobrý pohyb, dobré předvedení

2.12.2012- třída otevřená, rozhodčí ELINA HAAPANIEMI, FI- V2, res. CAC- 3 years old tricolor, nice type of bitch, good head shape, medium eye, ears settle well, good neck and topline, nice bone and feet, well bodied enough rear angulated, would like more drive behind on the move, better standing than moving

 

1. týden

30.11.2012

Dnes mají štěňátka týden. Moc se toho s nimi neděje. Kettynka je už opouští na kratší vycházky, mlíčka má dostatek a tak není divu, že rostou jako z vody dokonce dosáhli více než dvojnásobek své porodní váhy. Výsledky vážení zde: Angel´s Miracle 532g a All my Dreams 562g. 

Máme štěňátka!!!!

23.11.2012

Dnes v noci se nám narodila štěňátka- 1 zlatá fenečka a 1 zlatý pejsek. Mají se čile k světu a Kettynka se o ně vzorně staráheart Více info v sekci štěňátka.

Ketty slaví 2. narozeniny

15.11.2012

V úterý oslavila Kettynka své druhé narozeniny. Už se krásně zakulatila, po lese pořád lítá jako drak, ale doma už pěkně odpočívá a začali jsme ji zvykat na porodní bedničku. Přikládám fotečku z 55. dne březosti. Příští novinky budou už štěňátkovské. smiley

Rostu, rosteš, rosteme

5.11.2012

Kettynka je dávno za polovinou březosti, pomalu, ale přeci jen se kulatí. Povahově je pořád stejně praštěná, i když s rostoucím bříškem ztrácí na rychlosti. smiley Z tohoto spojení očekáváme předně štěňátka velice vyrovnaných povah, vhodná k nejrůznějším psím sportům, ale díky exteriérovým kvalitám rodičů budou vhodná i na výstavy. V případě zájmu či jakýchkoliv dotazů mne neváhejte kontaktovat. V případě zájmu můžeme štěňátko nechat geneticky vyšetřit na CEA a MDR1. Přikládám fotku Ketty ze 45.dne březosti i novou fotku otce našich očekávaných štěňátek Tonyho, který má za sebou úspěšný výstavní víkend v Praze. Autorem fotky Tonyho je Pes Jíra.

    

Kettynka čeká štěňátka!!!

15.10.2012

Dnešní sonografické vyšetření potvrdilo březost Kettynky, takže se na konci listopadu můžeme těšit na malé zlaté chlupáče smiley V případě zájmu o štěňátko z tohoto spojení mne neváhejte kontaktovat.

Konečně se mi podařilo zpracovat video z obran na srazu KK v Horce nad Moravou. Na snažení Daisy se můžete podívat zde: http://www.youtube.com/watch?v=C0PxAdbH75Q&feature=youtu.be

 

O pohár Březolupské tlapky 2012

22.9.2012

V sobotu jsme se s Daisy zúčastnily našeho prvního neoficiálního závodu v coursingu " O pohár Březolupské tlapky". byl to skvěle strávený den s partou bezva lidí, organizace byla špičková a zázemí super!!! Daisy běžela v kategorii amatérů tzv. psů bez coursingové licence v které bylo přihlášeno 21 psů. Daisy si i přes vysokou a kvalitní konkurenci vyběhala překvapivé a  nádherné 2. místo!!! jsem na ni moc pyšná, protože jsem s umístěním vůbec nepočítala a říkala si, že když bude někde uprostřed tak budu spokojená. Velký dík za organizaci patří Barči Zdráhalové a KK Březolupy. Autorem fotek je Lída Machačová :-)

Sraz krátkosrstých kolií Horka nad Moravou 2012

15.-16.9.2012

O víkendu jsme se s Daisy již tradičně zúčastnily srazu KK v Horce. Jak jsem již psala letos byl sraz výjimečný především tím, že se na něm sešlo 5 ze 6ti štěńátek z našeho A vrhu. Měla jsem úžasnou možnost vidět jak se všichni vyvíjejí jak fyzicky tak psychicky, i když teď s nimi řádně mlátí puberta. Mám z nich moc velkou radost a myslím si, že jako vrh jsou vyrovnaní.

A teď už k samotnému srazu cheeky

Začínalo se v sobotu ráno jak jinak než soutěží v přivolání. Daisy ač se snažila ze všech sil, tak asi nikdy na lepší než 10. místo nedosáhneme, ale myslím, že to určitě přežijeme. Samozřejmě běžela i naše štěňátka, jak dopadla napíšu až Erika zveřejní výsledky.

                                     

Po přivolání a předváděčce canisterapie Evčou s Adettkou a Berikou probíhaly v hale obrany. Daisy žádné fotky nemá neb se rozhodla den před srazem hárat a tak jsme všude chodily mezi posledníma, ale  dobrá duše Veya Jínková zpracovává video. Nicméně " naši" kluci předvedli, že zájem o hadr a kůžičku mají. Nejvíc teda Arctic. Na první setkání s figurantem si kluci vedli mooc dobře.

       

Druhý den probíhala od rána tuneliáda, kde se teda Daisy hecla a vytunelovala  si krásné 2. místo v kategorii feny KK. U štěňátek platí to stejné jako u přivolání :-)

    

Po tuneliádě probíhaly opět obrany. A po vyhlášení tuneliády a největšího sympaťáka srazu( kterým se stal Čerýsek) jsme se všichni rozutekli domů. Byl to moc fajn strávený víkend a já doufám, že se příští rok sejdeme v kompletní sestavě i s Aférou!!! 

   

Dovolená Jeseníky

29.8.-1.9.2012

Strávili jsme několik dní u příbuzných v Jeseníkách- Malé Morávce. Cestou tam jsme se zastavili v Olomoucké ZOO, kde mají přístup i psi a předně díky tomu s námi jela i Daisy. Byla to velká legrace jak pro ni, tak pro nás- pozorovat ji jak je z těch všech zvířat úplně paf laugh Pak jsme si jen užívali přírody, i když nám sem tam sprchlo tak jsme zdolali i Praděd :-) 

Konečně se mi podařilo zprovoznit  fotogalerie každého našeho štěňátka z vrhu A krátkosrsté kolie.

Letos nás čeká nás ještě sraz krátkosrstých kolií v Horce nad Moravou, kterého se pravidelně účastníme. Letos pro mne bude výjimečný především tím, že se jej zúčastní kromě Aféry všechna štěňátka z našeho A vrhu. Moc se na vás bobánci těším!!! Také nás čekají neoficiální závody v coursingu a pokud příroda dá, tak se budeme těšit na malé chlupaté šeltičky smiley

Coursing Otrokovice

24.8.2012

Dnes jsme se opět zúčastnily tréninku pro změnu v Otrokovicích. Daisy si odběhla 2 běhy ve společnosti jiným pejsků a třetí běh si poprvé zaběhla sólo, takže trať i střapec byli jen její. Musím říct, že si vedla  lépe než když běhá páry, krásně pronásledovala naviják  a na závěr si vystřihla nádherný držkopád, když nestihla dobrzditsmiley

Coursing Lhotka

6.8.2012

Dnes jsme se s Daisy zúčastnily coursingu na novém místě. Bylo to skvěle strávené odpoledne se super lidma a psíkama. Daisy mi rovněž svými běhy udělala velkou radost, takže spokojenost maximálnísmiley Ještě jednou velké dík patří Barči Zdráhalové za možnost tréninků!!!

Aféra aka Zoe pasení

2.8.2012

Zoe se včera poprvé setkala s ovečkama. Je ještě mladinká, ale na její snažení se můžete podívat  na video níže. Držíme pěsti do dalších tréninků wink

http://www.youtube.com/watch?v=xacFGWHEhYE&feature=BFa&list=ULLbtdeZ5Stnw

NVP Mladá Boleslav

14.7.2012

Dnes se zúčastnil své první výstavy Atlantic al Bader. Získal ocenění VN1 a pěkný posudek. Moc páníčkům i Atíkovi gratulujeme!!! smiley

Autorem první fotky je Andrea Procházková.

Coursing trénink- Otrokovice

5.7.2012

Po delší době jsme vyrazily opět na coursing. Společnost nám dělala Veya s Nikčou. Jinak se tréninku zúčastnili hojně zastoupení vlkodavové, saluky, vipet a ohaři, takže jsme si mezi těmi plemeny připadaly tak trochu jako outsideři cheeky Bylo neskutečné vedro, což  však Daisy nijak nebránilo v jejím zápalu a tak si odběhala 3 kola a vždycky dopadla jinak. Nejprve jsme běžely s Nikčou a bearded koliákem, kde vyhrála Nikča, protože Dejza poctivka běžela přesně po trase a vůbec nevybočila. Na druhý běh jsem ji nechala běžet s náhubkem, protože jsem chtěla ať si ho vyzkouší, kvůli licenčním běhům. Tentokrát se na naviják vyprdla Nikča a Dejza porazila ridgebacka. No a třetí běh byl vtipný, to běžely holky samy, tentokrát Nikča poctivka a Dejza chtěla napravit ten první běh a nadběhla si, ale k její smůle ztratila z dohledu naviják a než se stačila pořádně zorientovat byla Nikča v cíli smiley Bylo to skvěle strávené dopoledne. 

Klubová výstava Chropyně

2.6.2012

Tak jsme se opět po delší pauze vydaly s Daisy na výstavu a to docela brzo po štěňátkách, kterým je 3,5 měsíce. Dlouho jsem váhala zda tuto výstavu hlásit či nikoliv, protože jsem nevěděla jak na tom Daisy bude s kondicí, ale když jsem viděla, že v 9 týdnech věku štěńat na ni není skoro znát, že má doma ještě mimina, tak jsem to přeci jen riskla. Rozhodčí byl pan Javorčík ze Slovenska, měla jsem možnost  vidět jej posuzovat v únoru v Brně a jeho posuzování se mi zdálo  víceméně objektivní. Nastoupily jsme do třídy otevřené spolu s dalšími 4 fenami. Daisy si v silné konkurenci vyběhala V1, CAC, kde rozhodčí ocenil především to, že se jedná o velice elegantní fenu- jinak posudek níže. Více už není pěkného co psát, protože jsme musely čekat na vyhlášení  klubového vítěze, což jak jsme zjistily bylo až po odbonitování cca 30 psů. Další šok nastal v podobě změny rozhodčího a závěrečné soutěže posuzoval pan Havelka, který nás vůbec neviděl( myšleno kraťandy a dlouhosrstky). Bylo vidět, že některým jeho rozhodnutím se divil i sám pan Javorčík.Zde se opět potvrdilo, že výstavy jsou pouze a čistě o vkusu každého jedince, byť se najdou i ti, kteří se snaží posuzovat objektivně. Ovšem posuzování pana Javorčíka se mi velmi líbilo, nezapomenutelných 10 min. než vybral pořadí mladých fen KK :-) Posudek viz. níže. Jinak jsme zase viděly spoustu přátel a známých, tím jim patří velký dík za společnost, protože jinak by jsme se tam unudily k smrti :-D Autorem fotek je Andrea Procházková a Kateřina Žukowská.

třída otevřená: V1 CAC -fena dobrého formátu, standartně tvarovaná hlava, správný krk, hrudník, standartní pohyb, dobrý projev

Opět v původní sestavě

25.4.2012

V pondělí nám odcestovala do slunečné Itálie naše merlová kráska Afi alias Zoe a tak jsme opět v původní sestavě Daisy, Kety, Ťapka a 2 suchozemské želvy :-D

Pro případné zvědavce či zájemce: na podzim roku 2012 plánujeme štěňátka šeltie!!! Vhodného partnera zatím stále hledáme, jediné co mohu říci je, že neustoupím z požadavků na krycího psa- tudíž, aby byl co nejméně příbuzný, s dobrým zdravotním profilem, s pěknou stavbou těla, plnochrupý,ale s především nebojácnou a vyrovnanou povahou!!!

Loučení

10. 4. 2012

Nastal čas loučení. O víkendu nás opustila čtyři štěňátka. Jako první odjel Asterix s novou paničkou do Brna, chvíli po něm se vydala na dalekou cestu do Německa Aryana. V neděli odjel Atlantic s novými páníčky do Chomutova a odpoledne Arctic na Slovensko. O víkendu nás opustí i  Angel, která se přestěhuje do Lednice a víkend na to se vydá do slunečné Itálie naše modrá kráska Aféra. Takže si holek ještě chvíli užijeme. Přejeme všem štěňátkům vše nej, ať páníčkům dělají jen samou radost :-) Máme vás rádi, byli jste úžasná štěňátka a jsme moc rádi, že jsme vás mohli vychovat :-)

Jak štěňátka rostou...

7.týden

Tak se pomaluje, ale jistě blížíme do finále. Štěňátka ukončila svůj sedmý týden života a o víkendu se většina rozprchne s novými majiteli prozkoumávat svět. Štěňátka byla prvně naočkována, čipována a také jsme navštívili v Brně paní MVDr. Trnkovou, která shledala všechna štěńátka jako PROSTÁ VŠECH DĚDIČNÝCH OČNÍCH VAD. Tímto bych chtěla poděkovat především Veyi Jínkové s Nikčou, že nám dělaly společnost, Veya navigátora a předně mi se štěňátky během vyšetření pomáhala. Moc děkuju!!! Nafotili jsme i jedny z posledních fotek u nás z dovádění na zahradě. Můžete se na ně podívat zde. 

6.týden

Štěňátka mají za sebou šestý týden života. Je to s nimi už docela náročné, jsou rozprostření po celé zahradě, okusují kytky a tak bylo potřeba udělat pár opatření,aby za ty další 2 týdny na zahradě vůbec něco zbylo :-D O víkendu nás navštívila Veya s Nikčou, Peťa s Baskem a Hanča s Leonkou a malým Danečkem :-) takže měla štěnda možnost poznat zase nějaké nové psy. Snažíme se štěňátka zvykat na vše možné a tak je pouštíme ven i v noci a když byl teplejší večer, stanovala štěňátka venku. Tento týden nás čeká, očkování, čipování a oftalmologické vyšetření. Něco málo jsme opět nafotili a snažili jsme se polepšit oproti minulému týdnu a vyfotit i nějaké " postojové" fotky, což některým ospalcům a hyperaktivistům nelíbilo :-) Fotky zde. 

5.týden

Týden se s týdnem sešel a naše štěňátka mají již 5 týdnů. Hrozně to letí a mě příjde, že se před chvílí narodila. Většinu času tráví venku na zahradě, kde se jim neskutečně líbí, seznamují se s Ketynou, kočkou a dalšími psími kamarády, kteří nás navštěvují. Už jsme přestali vážit, protože všechny štěňátka krásně rostou a mají chuť k jídlu. Fotky zde. 

4.týden

Štěňátka oslavila již svůj 4 týden na tomto světě a tak přidávám opět nějaké info o nich. Štěňátka mají za sebou již 2.odčervení, začli baštit granulky, které jim neskutečně chutnají a sní toho opravdu hodně :-D Párkrát již byla na chvíli omrknout i taje naší zahrady, ale dlouho nevydržela. Jinak se neustále perou, začínají si hrát i s hračkami. Když zrovna chvíli nespí tak jich je všude plno a jediné co zatím postrádají je pud sebezáchovy, neb se nezastaví před ničím :-) Jinak jsme opět vážili a fotili.  Výsledky vážení zde: Arctic 1950g, Atlantic 2120g, Aryana 1930g, Asterix 1900g, Angel 1880g, Aféra 1850g. Fotky zde

3.týden

Tak máme za sebou další týden života a z našich roztomilých štěňátek se stali draci. Narostli jim zoubky, začali běhat, venčit se na noviny a taky začínáme přikrmovat mlékem pro štěňátka. Opět jsme vážili a fotili. Výsledky vážení: Arctic 1410g, Atlantic 1490g, Aryana 1430g, Asterix 1435g, Angel 1350g a Aféra 1290g. Fotky zde

2. týden

Štěňátka oslavila 2 týdny života a od minulého týdne se událo spoustu změn. Nejprve tedy štěńátka začla otevírat očka, akorát já pořád nevím jaké očka ty naše merlí děti mají :-D Včera jsme prvně odčervovali, což jim moc nesedlo a taky jsme stříhali drápky. Všechna štěňátka to zvládla na jedničku. Také jsme vážili a fotili. Výsledky vážení zde: Arctic 1109g, Atlantic 1190g, Aryana 1130g, Asterix 1148g, Angel 1050g, Aféra 1059g. Fotky zde.

 

1.týden

Tak nám štěňátka oslavila první týden života a mě se zdá, že se za tu dobu změnili. Samozřejmě vyrostli a tak nějak začínají vypadat jako psi a ne morčata :-D. Pomalu zkoušejí kolik toho jejich vratké nožičky unesou. Provedli jsme kontrolní vážení a také jsme fotili. Výsledek vážení zde: Arctic 740g, Atlantic 812g, Aryana 750g, Asterix 769g, Angel 730g a Aféra 690g.Fotky zde.

Máme štěňátka!!!

13.2.2012
 
Dnes se nám v dopoledních hodinách narodilo 6 štěňátek- 2 blue-merle pejsci, 1 trikolorní pes, 2 trikolorní feny a jako poslední třešnička na dortu 1 blue-merle fenka. Všechna štěňátka se mají čile k světu a maminka Daisy zvládla porod na jedničku a vzorně se o mrňousky stará.
 

MVP Brno 4.2.2012

7. 2. 2012

Dne 4.2.2012 jsme se s Ketynkou zúčastnily Mezinárodní výstavy psů v Brně. Čekání bylo nekonečné, taky zima,ale všechno jsme zvládly v pořádku. Ketynka nastoupila do třídy mladých spolu s dalšími 3 fenami a získala V1, CAJC. Byla to její první výstava,které se zúčastnila a zvládla ji s naprostým přehled jako by se výstav zúčastňovala pravidelně , krásně se předvedla, stála i běhala. Udělala mi tím velkou radost a já si začínám myslet jestli nebudu jezdit s ní než s Daisy, kterou výstavy až tak moc nebaví.

Také jsme se zúčastnily bonitace kde byla uznána chovnou fenou se známkou Velmi dobrá za absenci zubů.

Posudek a fotky níže.

mladých: V1, CAJC- 14 měsíční trikolorní fena, standartně modelovaná hlava, ucho správně nasazené i klopené, drobná kostra, postoj korektní, srst správné textury

 

Daisy čeká štěňátka!!!

6. 1. 2012

Dnešní sonografické vyšetření potvrdilo, že Daisy čeká štěňátka. Paní doktorka jich s jistotou napočítala 3,ale vypadá to, že jich bude více. Moc se na kraťandí nadílku těšíme:-)

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.

 

25. den březosti

 

41. den březosti

 

55.den březosti

 

 

 

 

aktualizováno: 04.01.2024 22:00:26