Novinky 2023

PF 2024

 

Štěňátka letos nebudou

Ačkoliv jsme si to moc přáli, dnešní sono nám žádné štěňátko neukázalo. O krytí se pokusíme další hárání na přelomu listopad/ prosinec 2023 s jiným krycím psem. Nakonec, v přírodě je vše tak, jak má být. A my tedy mezitím budeme přes léto běhat po těch našich a slovenských kopcích smiley 

 

 

Vítejte v roce 2023

Web vedu od roku 2010, kdy jsme si dovezli v květnu naší fenku krátkosrsté kolie Daisy. S přibývajícími léty zjišťuji, že je čím dál těžší jej udržet aktualizovaný. Novinek je plno, zejména, co se našich odchovů týče. Jednotlivé výsledky vyšetření se snažím doplňovat ke každému štěňátku spolu s aktuální fotkou. Bláhově jsem si myslela, že bych byla schopna každému štěňátku vytvořit jeho vlastní fotogalerii, kam bych mu přidávala nové fotky, které mi majitelé pošlou. Svět se soustředil spíše na facebook a instagram, kde nás naleznete zde: fb:al Bader kennel nebo na instagramu sheltie_na_tripu. Jak po boku těch svých holek dozráváme, i já se stala méně zarputilá, bez snahy cokoliv a komukoliv vysvětlovat nebo jej přesvědčovat o svém názoru. Snažím se nechávat věcem volný průběh a ať každý dělá, jak umí. Jak se říká: "život Tě naučí". I mě naučil. Především to, že i když se v chovu snažím vždy vybrat podle svého nejlepší uvažení a přesvědčení, s ohledem na rodokmen, povahy a zdraví, tak to prostě nevýjde a šlápnu vedle. Chov není jen o roztomilých štěňátkách v porodní bedně nebo skotačících na zahradě, ale i tom, že musíte řešit situace, na které vás nikdo nepřipraví a jsou pro vás nové a ne vždy příjemné a veselé. 

Letos naše Daisy oslavila neuvěřitelných 13 let!!! Kdo by si to pomyslel, když jsme si ji jako osmi týdenní vezli z Tuchoměřic na Moravu. Za tu řadu let jsme toho spolu zažily mnoho. Byla to krásná léta, na která vzpomínám s obrovskou vděčností, že jsme to spolu mohly zažít. Zdraví ji v rámci pokročilého senia slouží dobře. Její poslední štěňátka oslavila již šesté narozeniny a těší se dobrému zdraví po boku svých skvělých majitelů. V lednu jsme se rozloučili s dalším jejím štěňátkem Zoe - Aféra al Bader podlehla rakovině žaludku. 

Naše Wifi letos oslaví, již 10té narozeniny. Pořád je to ta bláznivá, uštěkaná šeltie, které je všude plno. A my doufáme, že ji to ještě nějaký ten rok vydrží. 

Aktuálně největší novinkou je, že proběhlo setkání Ellie a Freda. Během 14 dní se dozvíme, zda zůstalo bez poskvrny nebo se můžeme s nadějí těšit na náš již CH vrh šeltiček. Více informací v sekci Štěňátka.

Vzhledem k pracovní vytíženosti se snažíme ve volných chvílích trávit, co nejvíce času v přírodě kde to máme nejraději. Na větší a náročnější túry chodíme pouze s Ellie, na ty kratší a méně náročné bereme i Wifi. Ta se během těch let nějak neodnaučila zvracet v autě a tak cestování s ní je poněkud náročné. 

 

Kdyby ty nejlaskavější duše byly odměněny nejdelším životem, psi by nás všechny přežili...

  

 

aktualizováno: 04.01.2024 22:00:26