DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2015

Očekáváme štěňátka šeltiček

S radostí oznamujeme, že očekáváme na konci ledna malé šeltičky. Máme z toho obrovskou radost a už se na ně moooc těšíme. smiley Očekáváme malé malinoidní šeltičky, s obrovským temperamentem, drivem, ale i krásné, milé a mazlivé. Takoví jsou totiž jejich rodiče. Wifi je takové naše perpetum mobile laugh Přijímáme předběžné rezervace.

  

 

Štěňátka

Je mi to moc líto, ale bohužel ani podruhé se kraťandích štěńátek nedočkáme. Hárání a nejplodnější dny jsme tak nějak prošvihly, nebo spíš Daisy si pro nás připravila zase jeden špek. Vždy ji kryjeme až koncem hárání, nicméně tentokrát měla být ke krytí o více než týden dříve, tudíž je již po ovulaci a o krytí jsme se ani nepokoušely. A tak malá štěňátka koljušek odkládáme o dalších 9 měsíců, někdy na konec léta 2016.

Pozitivní zprávu však máme!!! Před cca 14 dny byla nakryta naše malá turbomyš Wifi, vše proběhlo naprosto bezproblémů, Lucky se ji očividně líbil laugh Před Vánoci se vydáme na kontrolní ultrazvuk, který doufáme březost Wifouška potvrdí.

 

Evropská výstava psů Oslo, Norsko

Letos se Evropské výstavy psů zúčastnila Bamboocha al Bader, která byla velice úspěšná. Od švédského rozhodčího, který byl velice přísný a rozdával i známky dobré a dostatečné, získala tituly V1, res. CACIB a Vice European Winner. Jelikož fena, která získala titul CACIB je již Interšampionka, přechází tento titul na Bamboo, čímž ji chybí získat poslední titul CACIB pro udělení Interšampiona. Jsme na naši malou princeznu velice pyšní, majitelům moc a moc gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

 

 

Nové foto + klubová výstava Hedmark, Norsko

Do fotogalerie bylo nahráno spoustu nových fotek našich holek...

Dne 30.8.2015 proběhla v Hedmarku v Norsku klubová výstava, Bamboocha al Bader získala tituly CK, 2.nejlepší fena a The best dog of Hedmark. Máme velkou radost a majitelům gratulujeme.

 

 

 

Plánujeme vrh D šeltiček

Přidali jsme na stránky veškeré informace o našem plánovaném vrhu D šeltií. Matkou bude naše Wifi, jako otce jsme zvolili importovaného psa ze Švédska v chovu ověřeného. Časový plán je dán obdobím zima 2015 až léto 2016. Je to dáno tím, že je pro nás prioritní vrh naší Daisy, protože se bude jednat o poslední štěňátka a tak uvidíme jak si to naše holky naplánují s háráním a podle toho se zařídíme. Na druhou polovinu roku 2016 plánujeme vrh E šeltiček, bude se jednat o zahraniční krytí a o poslední vrh naší Ketty, štěňátka budou pouze v barvě tricolour.

Jinak naše holky z C vrhu rostou jako z vody a již oslavily 3. měsíce. Mají se skvěle a užívají si štěněcího věku.

  

 

Výsledky genetických testů vrhu C šeltie

Dnes jsme po nekonečně dlouhém čekání obdrželi výsledky testů obou holek na CEA a MDR1. Z výsledků máme radost.

Cocaine al Bader: CEA DNA carrier, MDR1 +/+

Cyanide al Bader: CEA DNA carrier, MDR1 -/-

 

Intercanis Brno + C vrh šeltií v nových domovech

Dne 27.6.2015 jsme se zúčastnili s Bershkou a Bentleym Mezinárodní výstavy psů v Brně, kde jsme byli i úspěšní. Za krásné fotky děkujeme našemu dvornímu fotografovi a kamarádce Barči Molinové!!! Výsledky níže.

Bentley al Bader- V1, CAC- splnil podmínky pro udělení Junior šampiona ČR

Bershka al Bader- V3/6

 

V tomto týdnu nás opustily obě holky z našeho C vrhu šeltiček a zabydlují se ve svých nových domovech. Je nám tady bez nich smutno a tak nějak si nemůžeme zvyknout, že nemusíme krmit v mezičasech a nezvedat boty někam vysoko, abychom nepřišli o tkaničky a taky nám nikdo nenosí mrtvé krtky na terasu jako největší poklad a jiné radosti. Mějte krásný život, paničky jsme vám vybrali ty nejlepší!

 

 

8.-9. týden

S holkama podnikáme kratší výlety do blízkého okolí, seznamují se s cizími psy, zvuky, předměty, povrchy. Mají připravený batůžek na odchod, který proběhne v průběhu příštího týdne a už teď je jasné, že nám tady bez těch našich bibzoněk bude moc smutno. Stále netrpělivě čekáme na výsledky genetických testů, které by měly být s největší pravděpodobností známy během příštího týdne. Vzhledem k tomu, že nás holky za chvíli opustí, byla složka C vrhu přesunuta do sekce odchovy, kde se dále dozvíte jak se jim daří a jak rostou.

Na podzim 2015 nebo léto 2016 plánujeme první štěňátka po naší Wifi. Krycího psa máme již vybraného. Více informací až to bude aktuální.

 

 

6.-7. týden

V tomto období jsme navštívily všechny možné doktory. Na začátku týdne jsme navštívily naši veterinářku ve Zlíně, která holky načipovala, naočkovala a odebrala jim krev na genetické testy. Krev jsme odeslali do Synlabu a nyní čekáme na výsledky. Obě holky byly velmi statečné, za celou dobu nevydaly hlásku a to ani při odběru krve, který bývá nejbolestivější. V pátek nás čekala vyčerpávající cesta do Brna k očnímu specialistovi ve složení Ketty, Wifi, Beruška a Cyanide. Výsledky jsou skvělé a my máme oprávněně obrovskou radost! Daisy bude opětovně vyšetřena na sledované oční vady se svým vrhem štěňátek. 

Ann Chess Jackdaw Rock - PROSTÁ  všech dědičných očních vad

Bershka al Bader - PROSTÁ všech dědičných očních vad

Cocaine al Bader - PROSTÁ všech dědičných očních vad

Cyanide al Bader - PROSTÁ všech dědičných očních vad

 

B vrh kraťandy

Minulý víkend se Bamboocha al Bader zúčastnila Hlavní klubové výstavy norského klubu chovatelů kolií a šeltií, rozhodčí Brian Hawkins, CHS Brilyn, GB. Ve své třídě měla feny z Timonan a Oneway´s. Bamboocha opět předvedla své kvality a svou třídu vyhrála s titule CK a 2.nejlepší fena!!!

Tuto sobotu proběhla klubová výstava v Humpolci, které se zúčastnil Bunbury al Bader. Získal ocenění V2, res. CAC a následně byl uchovněn.

V neděli 31.5. Broadway in Grazel al Bader splnil Ruský povahový test s nejlepší známkou T-1. Všem moc gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

  

4.-5.týden

Zdá se, že se toho u nás moc neděje, ale opak je pravdou. Holky dělají stále nějaké pokroky. Včera byly během bouřky venku na zastřešené terase a nějaký hluk je nemohl vyvést z míry, nejřív byly spíše překvapené co to, ale když zjistily, že je to nikterak neohrožuje na životě tak si toho přestaly všímat. Během příštího týdne by nás mělo čekat čipování, odběr krve na genetické testy a také klinické vyšetření očí.

 

3.týden

Máme za sebou další týden s našima holkama. Musím říct, že jsou to asi ty nejhodnější štěnda co jsme zatím měli. Jsou dosti tiché a když náhodou nějaká poštěkne nebo zavrčí tak se všichni lekneme, co že to byl za zvuk a že ony holky asi nejsou kapří. Taky chodí častěji ven, víc žerou jako psi z misky a chodí vzorně čurkat na podložku a stále se seznamují s našima holkama, pravda Wifi jsme museli oddělit, protože mateřskou úlohu chtěla vzít na sebe a spustila si laktaci, ale její úlohu na chvíli převzal brácha Bentley, který byl u nás na návštěvě. Taky mají hvězdičku za to, že jim už nekloužou dlaždičky pod nohama a můžou chodit i po jiných částech domu. Váhově holky pořád kynou a asi z nich budou borůvkové knedle nebo tak něco podobného tipuju, tedy: Cocaine- 960g, Cyanide- 930g.

 

 

Výstavy

V sobotu 9. května jsme se zúčastnili klubové výstavy kolií a šeltií v Chropyni s Birdy a Bentleym. Počasí nám přálo a výstava to byla věru vydařená. Výsledky níže. Oběma majitelům moc gratulujeme.

šeltie:

Bentley al Bader- V1/5, CAJC, BOJ + chovný pes, 35cm, plnochrupý

krátkosrstá kolie:

Birdy al Bader- V3/5 + chovná fena, 53cm, plnochrupá

 

 

Na severu vyrazila Bamboocha al Bader opět do výstavních kruhů a opět byla úspěšná. 3. května SKK Lidköping, Švédsko- CERT, res. CACIB, 2.nejlepší fena. 9. května NKK Ålesund, Norsko- CK, CACIB, BIR. Majitelům opět velice gratulujeme a děkujeme za prezentaci a nádherné fotky Bamboo.

  

2. týden

Týden utekl jako voda a u nás se udála spousta změn. Holky otevřely očka, začaly prozkoumávat bednu, hračky, vyzkoušely si první příkrmy a také byly i párkrát na chvíli venku, kde se seznámily s Wifi a Daisy, které jsou z mimin nadšené. Pěkně nám rostou: Cocaine- 750g, Cyanide- 720g.

 

1. týden

Holky oslavily první týden života. Obě krásně přibírají a dosáhly výše než polovinu porodní váhy: Cocaine- 470g, Cyanide- 460g. Ač jsou ještě hluché a slepé naše Wifi by si s nimi již velice ráda hrála, pořád do nich žduchá čumákem a ony nic. Avšak jsou to malé turbomyšky, které neustále šmejdí po bedně a pak někde usnou a vůbec jim neva kde. Obě jsou v tuto chvíli již předběžně rezervované. 

 

 

Máme štěňátka!!!

Dnes v noci se naší Kettynce narodily dvě nádherné holky, 1 zlatá a 1 tricolor. Zlatá je přesnou kopií naši Wifinky, jestli bude stejná i povahou mají se majitelé na co těšit :-) Vážily 210g a 215g, jsou to holky veliké, silné a aktivní už od narození. 

 

 

Klubová výstava Horní Počernice

S Wifi- Bershka al Bader jsme se minulý víkend zúčastnily Klubové výstavy v Horních Počernicích. Ve třídě mladých obdržela od chorvatské rozhodčí Jadranky Mijatovič známku V4 z celkového počtu 15 přihlášených mladých fen!!! Máme z tohoto umístění vzhledem ke konkurenci obrovskou radost. Rovněž jsme se zúčastnily bonitace a Wifi byla uznána chovnou fenou.

Po zpáteční cestě jsme se stavily na přespání u naší kamarádky Barči a na muchlování malého již 6.týdenního Axl Rose Molinari, je to fešák a nezbeda každým coulem. Jsme moc rády, že jsme ho mohly alespoň jedenkrát vidět.

 

 

NVP Ostrava, zkouška

Bottega Veneta al Bader se zúčastnila své první výstavy a to NVP v Ostravě, získala známku Výborná. Teginka se aktivně věnuje agility a má za sebou první klubové závody. Ve stejný víkend složila Barracuda al Bader v Itálii svou první zkoušku a to OB-Z na Výbornou s počtem 142/150 bodů a umístila se ve své kategorii na 1. místě. Majitelkám moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších úspěchů.

 

 

DOGSHOW LETOHALLEN, NORSKO

5.4. 2015 se Bamboocha al Bader zúčastnila výstavy v Letohallen, kde se opět umístila na stupni jednom z nejvyšších BIS3- Junior. Máme obrovskou radost a majitelům gratulujeme.

 

OČEKÁVÁME ŠTĚŇÁTKA!!!!

Před týdnem byla naší Kettynce potvrzena březost a tedy koncem dubna očekáváme narození malých šeltiček. Už se na ně moc těšíme. Záznamy na štěňátka z tohoto vrhu přijímáme již nyní. Více info v sekci štěňátka.

  

BAMBOOCHA AL BADER + PLÁNY

8.března se podařilo naší krásce v dalekém Norsku vyhrát titul nejvyšší BEST IN SHOW- Junior! Ze 40 dalších plemen. Máme obrovskou radost. Majitelům gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

Krytí naší Daisy odkládáme z technických důvodů na příští hárání,což by mělo být zhruba v období říjen-listopad. Doplněny výsledky genetických testů otce plánovaného vrhu. Ke konci příštího týdne také zjistíme jestli naše Ketty čeká štěňátka.

  

 

MÁME NAKRYTO!!!

Proběhlo krytí naší šeltičky Ketty a Rickyho. Zhruba za měsíc zjistíme jestli bylo úspěšné. Záznamy přijímáme již nyní. Více info zde: https://al-bader.wbs.cz/C-sheltie.html

Mezitím proběhly dvě výstavy. Jedna v Norsku a druhá v Rusku.

Bamboocha al Bader- Ex.1, CK, CERT, BTK, BIM

Broadway in Grazel al Bader- Ex.1, CAJC- tímto dokončil Junioršampiona Ruska.

Oběma moc gratulujeme!

 

ŠTĚNÁTKA

Nemožné se snad definitivně podařilo a já doufám, že tyto plány již nijak měnit nebudeme. Více informací o plánovaných vrzích v sekci Štěňátka.

Za pár dní oslaví své již 3.narozeniny vrh A al Bader krátkosrstých kolií. Přejeme jim i nadále pevné zdraví a spoustu zábavy se svými majiteli.

 

DUO CACIB BRNO 7.-8.2.2015

Na tuto výstavu jsme se vypravili ve složení: Bunbury al Bader, Bentley al Bader a Bershka al Bader

Výstavy jsou pomíjivé, většinou o vkusu rozhodčího, který většinou není specialista na plemeno a tak někdy platíme nemalé sumy za výroky ze kterých člověk není nijak moudrý ba naopak si připadá jako hlupák. Jak řekl kdysi dávno pan Werich: "Jednou si dole a jednou nahoře." Tak stejné to bylo i s tímto výstavním víkendem. V případě naší Wifi rozhodla především výška, protože posudky oba dny má pěkné a až na mírné nedostatky s nimi souhlasím.

Výsledky:

7.2. 2015

krátkosrstá kolie: Bunbury al Bader- V1,CAJC(3)

šeltie: Bentley al Bader- V1, CAJC(5)- zúčastnil se své první výstavy

           Bershka al Bader VD4(7)

8.2.2015

krátkosrstá kolie: Bunbury al Bader- VD2(2)

šeltie: Bershka al Bader- VD(5)

  

autory fotek jsou Lenka Fránková a Katka Azabell.

 

IDS Nitra

Této výstavy se zúčastnil náš All my Dreams al Bader. V mezitřídě získal tituly: V1, CAC, res. CACIB. Tímto dokončil podmínky pro udělení Slovenského šampiona krásy. Majitelkám MOC gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

 

NVP Brno

V lednu se zúčastnil Národní výstavy psů v Brně Bunbury al Bader, který obdržel známku V3(3).

aktualizováno: 04.01.2024 22:00:26