Novinky 2021

Máme štěňátka

Dne 27.6.2021 přivedla Ellie na svět 5 malých uzlíčků štěstí. 4 fenky a 1 pejska. Stěňátka jsou s námi již měsíc, koukají, běhají, štěkají, přijímají pevnou stravu a jsou již 2x odčervená. Aktuálně jsou všechna štěňátka zadána.

 

 

Plánujeme štěňátka šeltie na léto 2021

Po dlouhém zvažování jsme se rozhodli, že se pokusíme uskutečnit štěňátka po naší Ellie. Jako vždy jsme se snažili vybrat otce vrhu s nejlepším vědomím a svědomím s ohledem jak na exteriér, tak rodokmen a zdravotní profil. Budeme doufat, že vše vyjde podle plánu a během července se u nás narodí H Hannibálci heart

 

 

 

Vítáme příznivce našich štěkniček a tety Dejzy v roce 2021

Loňský rok opět utekl jaksi rychleji než by si člověk přál. Tak nějak jsme si všichni mysleli, že covidové období bude časově omezeno, ale jak vidět, zatím se stále drží. S nouzovým stavem, home office a různými omezeními vzešla nová sekce COVIDOVÍ zájemci o štěně. Za svých 9 let aktivního chovu jsem se nesetkala s tak enormní poptávkou po štěňatech. Pro nás chovatele jsou to opravdu těžké časy.

Všichni zájemci, kteří nyní čtete: 90% z vás jste skvělí lidé, kteří by štěňátku poskytli láskyplný domov po zbytek života se vším, co k němu patří. Bohužel je vás opravdu mnoho. Nelze říct podle čeho si my chovatelé vybereme zrovna vás. Ani na sympatie se už nedá sázet, protože jste všichni fajn. Obecný průměr počtu štěňat šeltií ve vrhu je 3.5 štěněte. Aktuálně by to u nás např. bylo 7 zájemců na 1 štěně. Proto prosím, buďte trpěliví. Situace je stejná napříč plemeny. 

Vždy jsem chovala na kvalitu a ne na kvantitu a nehodlám v tomto směru nic měnit. Štěňátka se u nás rodí v průměru 1x za 2 roky. Proto budu vždy přihlížet na "přidanou hodnotu" ze strany zájemců o štěně z mé chovatelské stanice. Co to znamená? Uvítám ty se zájem o výstavy, chov či sport. Vždy se snažím být maximálně novým majitelům nápomocna jak s výstavami, tak případným uchovněním. Nikdy nebyl problém se rozumně domluvit. V případě, že je u štěněte patrné v době odběru, že nebude vhodné do chovu (velikost - příliš velké či malé, nestandardní zbarvení, skus atd.) bude takové štěně umístěno s podmínkou kastrace v pozdějším věku. 

No a co naše holky? Daisy s Ketty loni oslavily 10té narozeniny. Je to až k nevíře, že mi příjde, jako by to bylo, kdy jsme si je dovezly domů. Na těchto stránkách můžete sledovat naše společné kroky v průběhu let. Daisy zatím v plném zdraví míří za měsíc již  11tým narozeninám. Ketty se srdeční vadou , zalékovaná je jinak vitální a my si nepřejeme nic jiného, aby tu s námi obě ještě nějaký čas byly. Wifi oslavila již 7mé narozeniny a je pořád ta stejná praštěná, uštěkaná šeltie. Ellie, panenka modrooká, má za sebou 3tí rok života v naší smečce. Stále mládě, stále v dobré náladě, dušinka, která by se pro míček přetrhla. 

aktualizováno: 04.01.2024 22:00:26